Коловати ще възражда футбола в Кюстендил

Среща с родители на деца от Кюстендил, трениращи футбол, организира тази вечер футболистът Илиян Стоянов. Срещата се провежда в момента в кюстендилското читалище "Братство". Целта й е представянето на проект за възраждане на детско-юношеската футболна школа на Кюстендил. 

"Искам да обявя на родителите на децата, които искат да тренират футбол, намеренията ни за създаване на нов изкуствен терен, осветление и съблекални. Инвеститор ще бъде Българския футболен съюз, ще помага и Борислав Михайлов. Искам да се подобрят условията за тренировки на децата. В момента условия няма, а школата е в окаяно състояние. Ако мога да помогна на тези дечица, ще бъда доволен", каза пред  Стоянов. 

Той допълни, че ще се ангажира и с тренировки на децата. "Поне още три пъти ще се прибирам тази година, така, че ще имам възможност да се включа", допълни той. Стоянов посочи още, че тренировките вероятно ще започнат през май. "Не мисля да се връщам на този етап в България, но разпадането на школата тук ме амбицира да се опитам да работя за промяна", каза още Стоянов. Коловати има собствена футболна школа и работи с деца и юноши в Япония. Той е бивш футболен национал.