Кметът на Перник посрещна световни и европейски медалисти в борбата

Световни и европейски медалисти посрещна днес в кабинета си кметът на Община Перник Вяра Церовска.

 На срещата присъстваха Христо Маринов-президент на Българската федерация по борба, световен и европейски шампион, Армен Назарян-двукратен олимпийски шампион и старши треньор на българския национален отбор по класическа борба, Бисер Георгиев-помощник треньор, Методи Пенев-председател на спортния клуб по борба "Миньор-Перник", както и гръбнакът на националния отбор Иво Ангелов-световен и европейски шампион по класическа борба, Тарек Абдеслам-новият Европейски шампион и Николай Байряков-бронзов медалист от Европейското първенство.

Българските шампиони изказаха своята благодарност към кмета и нейния екип за разбирането и подкрепата, която оказват за развитието на спорта в Перник. Те се похвалиха със своите успехи и показаха завоюваните от тях медали. В рамките на срещата бяха обсъдени проблемите в този спорт.

Кметът Вяра Церовска сподели, че със своите големи успехи и постижения българските борци са гордост за целия български народ и допринасят за популяризиране името на Перник. Тя изрази надежда и за в бъдеще да съдейства за просперитета на българския спорт.