Капитанът на Марек отхвърли оферта на кандидат за елита

Капитанът на Марек Александър Близнаков е отклонил изгодна оферта от друг клуб и е предпочел да остане в Дупница. Това стана ясно от думи на президента Цветан Видински на първата тренировка на отбора за новата година. Видински не пожела да назове името на клуба, който е искал да привлече Близнаков, а по информация на largoto.bg става въпрос за тим от първата тройка в класирането на Втора лига.

„Имаше интерес към Александър Близнаков, но той предпочете да остане при нас. Няма да споменавам името на отбора, лично на мен се обаждаха, но момчето иска да си остане в Марек. Прави му чест“, заяви Цветан Видински. Неприятното за Близнаков е, че заради наказание ще пропусне първите четири мача от пролетния полусезон на Втора лига. Още по-неприятното е, че има проблем с адукторите. „През подготовка той ще е на по-леки натоварвания. Надявам се след като му изтече наказанието и се върне в игра, да е в добра форма. За пълното му излекуване са необходими 17 000 евро и то за Германия, в България все още такива операции не се извършват. Сумата е непосилна за нас. Дай Боже с почивка и щадене да може да се възстанови на 100%“, коментира Цветан Видински.

Президентът на Марек уточни и че клубът няма да получи финансова компенсация за преминаването на Христо Каймакански в ЦСКА 1948. „Христо не беше с професионален договор при нас и няма как да получим нещо за него. А дори и да имаше договор ние няма как да го спираме, при положение, че заплатата в ЦСКА 1948 е доста по-голяма от това, което ние му предлагаме. Разликата е около 2000 лв. Николай Ганчев пък предпочете да се върне в Марек, а можеше да си остане в ЦСКА 1948. Факторът пари обаче не беше от такова значение, просто момчето иска да играе повече и най-вече да си е вкъщи“, обясни Цветан Видински.