Ива Шкодрева поема най-малките в биатлона

Една от най-добрите ни биатлонистки от близкото минало Ива Шкодрева ще тренира най-малките си наследници.

Родената в Самоков бивша национална  състезателка ще се включи в най-новата инициатива на федерацията, която този сезон ще организира два лагера за подрастващите. Лектор и основен треньор ще е именно Шкодрева. Тя е съпруга на бившия наставник на волейболния Марек Юнион Ивкони Виктор Карагьозов.

„По предложение на треньорския съвет към федерацията, тази година ще направим два лагера за най-талантливите при децата, които ще бъдат водени от Ива Шкодрева, разкри олимпийската шампионка и председател на централата Екатерина Дафовска.

Сборовете ще бъдат направени преди лятното републиканско на малките и преди световното първенство за юноши и девойки. След последния лагер Ива ще пътува с децата и за шампионата на планетата, където ще продължи на напътства и да предава опита си на децата.”

Лагерът през лятото ще бъде поет от клубовете, които сами са предложили това, но федерацията ще подсигури треньора. Сборът през зимата пък ще бъде заплатен изцяло от федерацията.

„В новата инициатива ще се включат между 6 и 8 деца – най-добрите при момчетата и момичетата, които ще са следващата гарнитура след „Б”-отбора. Така смятаме постепенно да подготвим младите за подмладяването на отбора. Състезателите са ясни – тези, които са заели челните позиции в класирането за „Купа България”, обясни Дафовска.