Истината за "Скапто къп 2018"....

Pirinsport.com ви показва истината за благотворителния коледен турнир "Скапто къп". Той е организиран от група млади хора. И НЕ СЪВМЕСТНО С ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД както се казва в прессъобщението на общината. В съшност тя дава само една празна зала "Скаптопара". А символичният наем организаторите могат да платят без проблем. И го предложиха на няколко пъти... Така че четете:

За втора поредна година под егидата на Фондация “Скапто”, град Благоевград става домакин на Благотворителен Коледен турнир по минифутбол в зала – “Скапто Къп 2018” . Турнирът ще се проведе между 21-23 Декември, в зала "Скаптопара".

В първото издание, през изминалата година, успяхме да накараме футболен Благоевград да повярва в нас и да ни удостои с участието си в мачовете. Мъжкият отбор на Пирин, легендата на благоевградския футбол, а и не само – Иван Цветков, настоящият треньор и водещ футболист Петър Златинов, бяха част от участниците. Истински празник за малки и големи. Успяхме да съберем 5,000лв, които предоставихме на “Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания”.

Тази година решихме да направим отново нещо, с което да създадем чудото – УСМИВКА. А какво по-хубаво от това да създадем УСМИВКИ в най-съкровения момент от нашия живот – даряването на живот!

В новото издание ще съберем възможно най-много средства, които да дарим на Родилно отделение и отделението по Патологична Бременност към МБАЛ Благоевград.

Сигурни сме, че ще ни попитате, как и защо решихме това да бъде нашата кауза...

Истината е, че изобщо не се затруднихме в избора си. Замислихме се върху това, как и от къде самите ние поехме по своя път? Къде вдишахме първата си глътка въздух? Кой бяха онези златни ръце, които сътвориха чудото наречено живот? Не е ли достатъчно!? Не е ли заслужено!? Да се върнеш там на същото място и да сътвориш ново чудо?

Изключително сме благодарни на всички хора от града и страната, които се отзоваха моментално и ни помогнаха да повярваме, че можем да създадем събитие с доста по-голям мащаб от предходното. Редица спортисти, музиканти, артисти и културни дейци застават твърдо зад нас и ни подкрепят.

Очакват ни 3 дни ФУТБОЛЕН празник с много забавления – културна програма, танци, музика, игри и какво ли още не ! Футболните звезди на града отново ще бъдат двигател на събитието, но този път ще имаме подкрепата и на детските школи, които от своя страна ще начертаят бъдещето на футбола ни. Иван Цветков, Станислав Манолев, Петър Златинов, Станислав Костов... са малка част от спортистите, които ще покажат умения на "Скапто Къп 2018".

Коледа е!

Ние вярвяме, че на Коледа стават чудеса.

Виждали сме ги! Ние вярваме, че с вашата подкрепа, можем да сътворим още по-големи чудеса.

Ние вярваме, че има хора!

За да помогнете на фондация “Скапто” да осъществи своята мечта и да събере максимално много средства, които да предостави на Родилно отделение и отделението по патологична бременност към МБАЛ Благоевград, моля използвайте посочената по-долу банкова сметка.

Титуляр на сметката: Фондация “Скапто”

Банка: ПИБ

IBAN: BG10FINV91501217252364

“Основание за плащане” – дарение благотворителен турнир “Скапто Къп 2018”

 

*Можете да направите дарение чрез превод или на място по време на събитето. *Всички дарители ще получат грамота за извършеното дарение и последващ отчет на дарените средства.

*За да получите документ, който удостоверява дарението пред данъчни институции, моля изпратете контакти и данни на адрес: scapto.foundation@gmail.com