Вратар с корени от Петрич с повиквателна за олимпийския отбор на Австралия

Младият 18-годишен вратар на ЦСКА-София Илия Шаламанов е извикан в олимпийския отбор на Австралия по футбол.

След като през декември той беше поканен при младежите до 21 години на тази страна, а лагерът не се състоя заради проблеми около COVID-19, сега е извикан при по-големите, които се стягат за Олимпиадата в Токио.

Австралийците се класираха на олимпийския футболен турнир, а сега викат Шаламанов за две приятелски срещи, които ще се състоят през март в Саудитска Арабия. Клубът от „Борисовата градина“ вече е получил поканата.

На 24-и март е контролната среща с Египет до 23 години, а на 27-и е срещу Бразилия до 23 години. Лагерът започва на 21-и март и приключва на 28-и същия месец.

Самият Илия Шаламанов е роден в Бризбейн (Австралия), по времето когато родителите му живеят там. Именно поради месторождение има и австралийски паспорт. Но още когато е на 3 години Шаламанов семейството му се прибират в родния Петрич, където започва да играе футбол в местните школи Мечетата и Беласица. От Мечетата преминава в школата на ЦСКА-София, а през миналата година играеше за Литекс във Втора лига. От тази пролет се върна при „червените“, но за момента е основно в ролята на втори вратар.