Тъжно:Още един треньор забрави,че е работил в Пирин...

Дилян Илиев, който е треньор на вратарите в Ботев Пловдив даде мнението си по различни въпроси, свързани с футбола и работата му в клуба. И като много други ,забрави,че е бил част от Пири Благоевград,по времето на Ива Уорън. И е взечал страшно много незаслужени пари.

„Израснал съм в Добрич и съм минал през всички формации през клуба. На 19 години заминах в Германия и играх предимно в аматьорски отбори. През 2004-2005 бях в Ауе във Втора Бундеслига. Интегрирах се бързо и владеех езика перфектно.

Като имаш желание, старание и качество, никой не може да те спре да сбъдваш мечтите си и да вървиш по своя път. В началото работех в най-голямата частна академия в Мюнхен, помогна ми да събера изключително много опит. В периода 2015-2020 създадох собствена академия, която се занимаваше с индивидуални тренировки на сериозни таланти, които вече са направили сериозна крачка в отборите си.

Чувствам се много щастлив в Ботев, особено в този проект. Определено не е най-лекият сезон, който караме, но ако трябва да говоря за вратарите и развитието им, съм много доволен в последната година, година и половина, откакто аз съм тук. Опитваме се в школата да изградим структура, която да даде бъдеще на тези момчета.

И с тримата ни вратари се работи много лесно, изключителни професионалисти са. Аз съм за ротациите на вратарския пост, но те трябва да бъдат добре аргументирани. Трябва да се правят компромиси. В края на седмицата, като всички си дадем мнението, треньорът взима решението.

Позицията на вратаря става все по-комплексна. Най-важното качество е да си добре ментално. Използваме и много най-различни технологии, но идеята е строго индивидуално, ако можем да тренираме с даден вратар, за да видим какво можем да подобрим. Залагам на разнообразие.

В първия сезон ме помолиха да се фокусирам само върху първия отбор, но вече стъпка по стъпка гледаме и към академията“, сподели Илиев.