Страхил Попов засипа с похвали Мъри Стоилов в Турция

В специално интервю за Sportal.bg футболистът на турския Юмраниеспор Страхил Попов разказа за двубоя срещу Гьозтепе, воден от българския треньор Станимир Стоилов. Срещата бе спечелена от тима от Измир с 4:1.

Ето какво сподели бившият национал от Благоевград след срещата си с Мъри: „Да говорихме и преди мача и след мача, все пак той е първия ми треньор в професионалния футбол и съм му много благодарен, за нещата които съм научил от него, те бяха заедно с Цанко Цветанов в Литекс, а с Йончо Арсов съм работил и в Литекс и в националния отбор, тъй като беше в щаба на Красимир Балъков и се радвам за тях, че в момента отборът на Гьозтепе върви много добре“.

Десният бранител е на мнение, че съставът на българския специалист има голям шанс да се изкачи в елита на турския футбол и похвали играта на тима под ръководството на Стоилов.

"От идването му в Измир, тимът му се представа много добре, играят с висока преса и отбора действа много агресивно във всяка част на терена. Друг голям плюс е публиката им, която подкрепя страшно много отбора. Според мене Гьозтепе заедно с Еюпспор са най-големите фаворити за влизане, не само заради класирането, а и заради организацията в двата клуба, както финансовата така и в начина на управление. Именно заради това си мисля че ще успеят да постигнат целта си, влизате Сюперлиг“, допълни Попов.