Рилецо се подсили с още един американец(ВИДЕО)

Услугите на още един американец си осигури Рилски спортист. През сезон 2020/2021 фланелката на самоковци ще носи Шакил Гудуин. Баскетболистът е роден през 1994 година, висок е 206 см и тежи 106 кг. Може да играе както на позиция 5, така и на 4

За разлика от Илайджа Бърнс, който подписа с тима преди няколко седмици, Гудуин има опит по европейските терени. В университета Гудуин е играл за Мемфис, където е избран за играч на конференцията.

Професионалната му кариера започва в АЕК Ларнака, с които участва в турнира ФИБА Къп и записва статистика от 16 точки и 5 борби средно на мач. Следва период в немската Бундеслига, след което и трансфер в първа лига на Гърция. Там Гудуин се представя на ниво и е сред лидерите при борбите в шампионата.

Добрата игра на американеца не остава незабелязана и той бива привлечен във втора дивизия на Италия.

През миналия сезон пък 26-годишният играч се мести отново, а дестинацията е Турция, където защитава цветовете на Коняспор и Ялова. В южната ни съседка американецът продължава с добрите си игри представя и за 22 мача оставя след себе си показатели от 8.8 точки, 11,1 борби и 3,2 асистенции средно на мач.

Видео