Нова футболна академия се роди в Перник(СНИМКИ)

От този месец стартира дейност Академия Металург Перник.Новосформираният клуб ще има за цел да развива и популяризира детско-юношеския футбол,като прави подбор и селекция от ранна детска възраст за представителните си отбори.

С целенасочена и последователна работа ще се опитва да изгражда уверени и креативни играчи.Основния фокус ще бъде индивидуалното развитие на всеки един играч.Философията на Академията ще бъде фокусирана върху това всички набори в нея да практикуват атакуващ и динамичен футбол, ще бъдат възпитавани феърплей и никога да не се отказат.Клуба въвежда вътрешен правилник на треньорите,децата и родителите, както и хранителен план за неговите възпитаници.
Футбола и училището ще вървят ръка за ръка и ще се стараем да изграждаме добри хора и личности. 
Академията ще работи съвместно с приложението Sportclub.Това ще спомогне работата на всички нива в академията, както организационно, така и спортно-технически. Треньорския щаб ще може да планира, тестира, проследява и въвежда статистика от тренировки и мачове на децата.Всяко дете ще има индивидуален профил и родителите ще могат да проследяват неговотразвитие. Академия Металург стартира с млад и амбициозен треньорски щаб, който иска да разшири в най-скоро време.
Мартин Стефанов – директор и треньор набор 2007/08,2009,2013
Теодор Григоров – гл.треньор 10-15г и треньор набор 2011
Роберт Владимиров-главен треньор 5-9г и треньор набор 2012,2015/16.
Юлиян Арсов – набор 2014
Борислав Петров – набор 2010
Мирослав Миронов – ст.треньор на вратарите
Ангелина Ангелова – пом.треньор на вратарите и гл.треньор девойки
Благодарим на Община Перник за подкрепата и предоставянето на базата, както и на всички други наши партньори. Надяваме се в близко бъдеще все повече партньори и спонсори да помагат за развитието на нашата дейност.
Вчера в зала “Панорама” пред публика от около 100 човека бяха презентирани всички детайли около структурата и дейността на клуба.