Крепостта Кракра приема състезание по ориентиране

Състезание по спортно ориентиране ще се проведе на 5, 6 и 7 септември на Пернишката крепост. Проявата е традиционна и се организира в началото на есента за купа "Кракра Пернишки" и за ветерани. Очаква се тази година в надпреварата да се включат и 220 деца от цялата страна. Изявата им се реализира по проект, финансиран от Министерството на младежта и спорта.

Първият старт е в 15:00 часа на 5 септември със спринтова дистанция за деца. Следващия ден в 11:00 часа отново ще се състезават деца, но със средна дистанция. На 6 септември следобед е стартът за купа "Кракра Пернишки". На 7 септември ще се състои 36-то поред състезание за ветерани на възраст от 35 до 90 години. Те ще се борят за призовете на починалите ветерани в ориентирането Георги Янев и Кирил Боянов.

Провеждането на състезанието е било разрешено още в началото на юни като открит спорт. То ще премине при спазване на строги противоепидемични изисквания, уточниха организаторите. Ще се спазва 2-минутна дистанция във времето на стартиране. Резултатите ще се отчитат онлайн, за да няма струпване на хора. Първенците ще получат купи и медали, а най-малките участници - вкусни поощрения.