Изпит за черни колани се проведе в Благоевград

От 15 до 17 септември 2023 г., в Благоевград се проведе изпит за черни колани, организиран от Българската Федерация по Таекуон-До ITF. Участваха 14 таекуондисти от цялата страна, готови да докажат своите умения.

Съставът на изпитната комисия беше майстор Марио Богданов - председател на БФТ ITF, майстор Вергилий Ситнилски - главен секретар на БФТ ITF, сабумним Тодор Козладеров - старши треньор на националния отбор и сабумним Николай Спасов - заместник председател на съдийската комисия към БФТ ITF.

През тези три дни, под строгия поглед на клубните треньори, комисията оцени техническите, физическите и теоретични умения на кандидатите, насочени към новите степени. Този изпит бе изключително предизвикателство, което спортистите преодоляха с гордост и ангажимент.

Важно е да се спомене и историческото постижение, че за първи в историята на БФТ ITF бяха повишени в степени над 20 световни, европейски шампиони и призьори, за заслуги в развитието, популяризирането и утвърждаването на България като фактор на световната и европейска сцена. Новите им черни колани бяха връчени лично от председателя на БФТ ITF, майстор Марио Богданов.

"Поздравления за всички участници и специални поздравления към тези, които с достойнство повишиха своите степени! Те са пример за преданост, ангажимент и вдъхновение в света на Таекуон-До ITF в България"- написаха в официалната страница на състезанието.