Хебър с първа победа в Сандански, двама в болница

Лидерът в Югозападната Трета лига Хебър постигна много трудна, но изключително важна победа при гостуването на Вихрен (Сандански) в мач от 25-ия кръг на първенството. Играчите на Николай Митов надхитриха четвъртия в класирането на много тежкия терен.И запазиха преднината си пред Оборище от 7 точки. Именно поради това срещата на стадиона в Сандански беше повече пълна с борба и единоборства, а не с футболни достойнства.

Все пак гостите поведоха преди почивката. Бившият играч на Левски Цветелин Тонев асистира на Руслан Иванов, който даде аванс на водача в класирането. През втората част Кирил Георгиев удвои в 55-ата минута, като успокои тима на Митов. Само две минути по-късно обаче Якимов беше оставен непокрит и с глава изравни след центриране на ъглов удар.
В този момент играчите на Здравко Лазаров повярваха в равенството, но футболистите на Хебър не отстъпиха на борбата и запазиха преднината си. В 75-ата минута Митко Петков-Макето от домакините и Цветан Павлов се сблъскаха лошо глава в глава, като бяха закарани в болница.