Боби Цонев получи наградата си за №1 за септември

Роденият в Благоевград Борислав Цонев получи най-после наградата си за най-добър футболист на месец септември в Пресклуб България.

Той се надява до 2-3 месеца да може да се включи в тренировките на Левски. Халфът, заедно с близнака си Радослав, се възстановява от тежка контузия в коляното.

"Чувствам се добре, минаха два месеца от операцията и вече сме в напреднала фаза с възстановяването. Надявам се до два-три месеца да започна тренировки с отбора. Вече съм здрав и изкаран след коронавирус и продължавам да тренирам индивидуално. Брат ми е общо взето в същата ситуация. Ние бяхме оперирани в един ден, после бяхме и двамата карантинирани. Това е съдба - през един мач да се случи това нещо. Приели сме го и продължаваме да правим нещата, за да се върнем възможно най-бързо. Засега се чувстваме добре, но всичко е строго индивидуално да се реши кога ще може да се взима участие в мачове.

Не сме говорили още с новия треньор Стоянов. Той си има доста работа в момента, но се надявам скоро да поговорим повече. Не мисля, че нашата липса с брат ми е причина за по-слабите резултати. Нормално е при толкова много млади момчета да не се получават все още нещата във всички мачове. Надявам се през пролетта да има повече успехи. Последните срещи ги загубихме по детски начин. Не бяхме по-слаби от другите отбори, но записахме поражения. Надявам се в следващите мачове да можем да печелим.

Беше се натрупал негативизъм и е нормално треньорът да си тръгне. За Георги Тодоров бе много трудно да сглоби състава - постоянно идваха и си тръгваха играчи. След това като не се получиха нещата и нормално е човекът да си тръгне, като не са доволни феновете", коментира Цонев.