Бивш футболист на Пирин и Марек: Мечтая синът ми да играе в Олимпиакос

Трансферната сага около Валентин Николов се разраства с пълна сила, стана ясно вчера. И в основата на това е бивш национал на Алжир – Рафик Джебур, твърди „Мач Телеграф”. Именно той е в основата на интереса на Олимпиакос към Николов. Джебур е три пъти шампион на Гърция с „червено-белите“ и два пъти носител на Купата. Именно той го е предложил на тима от Пирея, който обаче до този момент не е показал реален интерес. Иначе такъв има от страна на отбор от Франция.


Гръцкото издание „Спорт24“ разкри обаче, че голямата мечта на семейство Николови е Валентин да облече фланелката на Олимпиакос. Баща му, който също се казва Валентин, е изкарал един месец в Атромитос, който бил принуден на напусне заради раждането на сина си. Той е и бивш футболист на Пирин Благоевград и Марек.

Майката на младши пък е гъркиня, чийто род е съставен от фенове на Олимпиакос. „Ще бъде мечта Валентин да заиграе там“, твърди таткото пред гръцкото издание. На този етап обаче не се разкрива с кой отбор от Франция Локомотив (Сф) преговаря за сина му.

Снимка: Витоша нюз