Децата от Сапарева баня с отлично представяне в Берковица

Във второ поредно състезание младите биатлонисти на Амбарица (Троян) и Сапарева баня си спретнаха почти двустранна среща и прибраха повечето медали.

Това се случи в традиционната надпревара за момичета и  момчета и момичета и момчета младша възраст „Берковски олимпиец“ над Берковица, в която тази година участваха 71 деца.Те бяха представители на 8-те водещи клуба в страната - Аякс (Троян), Амбарица, Сепарева баня, Ихтиман (Бодрово), Боровец (Самоков), Рожен и Рилски спортист (Чепеларе) и домакините от клуб Ком-Берковица. Програмата включваше спринт и индивидуален старт в четири възрастови групи за деца до шести клас включително.

Класирането по медали бе оглавено от биатлонистите на Амбарица, които извоюваха 10 медала от 24-те възможни, от които 4 златни и по 3 сребърни и бронзови. След тях се наредиха децата на Сепарева баня с 8 отличия.Хегемонията на двата клуба този път бе нарушена от другия троянски тим – Аякс, състезателите на който се окичиха с 6 медала.Организацията на състезанието от местния клуб, община Берковица и БФБиатлон бе на много добро ниво. Състезателите показаха упоритост и борбеност. Интересното е, че голяма част от тях стреляха без грешка и медалите се решиха главно по трасето. 

Победителите пък бяха наградени с медали, грамоти и предметни награди от заместник кмета Радослав Найденов и Вероника Григорова – треньор на берковския клуб.

От федерацията по биатлон присъстваха главният секретар Васил Сивков и Надежда Алексиева – член на УС на БФБ и технически делегат на състезанието. Община Берковица пък изказа специални благодарности на родители и големи състезатели, които бяха съдии на състезанието.