COVID-19 спира Гришо за турнир в САЩ

Пандемията от коронавирус най-вероятно ще провали участието на Григор Димитров на турнир в САЩ.Българската звезда в тениса трябваше да играе на Orange County Breakers в World team tennis. По програма мачовете от редовния сезон на 45-ото издание на едно от най-популярните състезания в Северна Америка са от 12 до 30 юли в курорта Greenbrier в Западна Вирджиния.


„Заради ограниченията за пътуване по света Кристина Плишкова и Григор Димитров няма да имат възможност да играят за нашия отбор. Поддържаме връзка и с двамата, ако все пак ситуацията се промени и позволи те да пристигнат“, се казва в официалното съобщение на Orange County Breakers.
В края на тази седмица Григор трябва да участва във втория турнир от демонстративната и благотворителна верига Adria Tour в Задар, Хърватия.


Официалните турнири в тениса се възстановяват от 14 август без публика. При мъжете засега са обявени тези във Вашингтон, Синсинати (в Ню Йорк), US Open, Кицбюел, Мадрид, Рим и „Ролан Гарос“. Откритото първенство на Франция е от 27 септември, а по същото време трябваше да е и Sofia Open, който обаче ще има нови дати.