Боби Цонев отказал оферта от Украйна

Халфът на Левски Борислав Цонев е отказал да бъде трансфериран в Украйна. Решението му е вбесило мажоритарният собственик Наско Сираков и треньорът на сините Станимир Стоилов.

Причината за отказа на националът от Благоевград е ситуацията в бившата съветска република, която постоянно е нажежавана от Русия и Запада. Ръководството на столичани по всички начини се опитва да осъществи трансфер на Борислав, както и на брат му Радослав, тъй като взимат сериозни възнаграждения и клубът иска да се освободи от тази тежест. Братята не са навити да си намалят заплатите,твърди „Тема спорт“.

В началото на подготовката Станимир Стоилов заяви, че Борислав и Радослав са част от тима и ще трябва да продължат да се доказват.

„Те знаят какво трябва да се подобри, казал съм им го. Имат нужното желание. Имаме да решаваме финансови проблеми, така че е нормално да търсим решаване на тези проблеми. На този етап двамата са играчи на Левски и няма никой отстранен“, заяви Мъри преди първата тренировка на сините за годината.

Борислав Цонев изигра 18 двубоя от началото на сезона, в които реализира пет попадения, докато Радослав бе на терена в 16 мача и отбеляза един гол. Двамата на няколко пъти си навличаха гнева на Станимир Стоилов, след като често влизаха в пререкания със съперници и съдии, което често водеше до получаването на жълти картони. Треньорът имаше разговори с близнаците, но това явно не е дало необходимия ефект и сините търсят опции за двамата.