Беласица подписа договори и представи двама

Борещият се за спасение във Втора лига тим на Беласица подписа с двама. Това са Васил Божинов, който за последно защитаваше цветовете на Струмска слава и Мартин Русков, който игра за петричани със статут на аматьор.

„Отборът на ОФК „Беласица“ подписа с нов футболист – Васил Божинов. Двадесет и седем годишният флангови играч е родом от село Първомай. Той е юноша на Пирин Благоевград, преминал през редица български отбори, като за последно игра в „Струмска Слава“ Радомир, където записа 862 минути в 17 мача и има отбелязани три гола.

„В Радомир се чувствах изключително добре и съм много благодарен на клуба за отношението, докато бях техен играч, но не крия, че въпреки краткия си престой тук, като човек роден в Петрич и живеещ в Първомай, Беласица винаги ми е била на сърцето. Идвам за да помогна на отбора да постигне класиране достойно за отбор с име и публика като Бела.“

Другият играч, който подписа днес своя първи професионален договор е Мартин Русков, който до сега беше с аматьорски статут, но с играта си доказа, че заслужава договор.

„Радвам се, че ръководството ми гласува доверие. В Бела се чувствам като у дома си. Със съотборниците се разбираме перфектно. Чувствам и любовта на публиката. Така че не се замислих изобщо преди да подпиша договора. Надявам се да разгърнем потенциала си през пролетния полусезон и да се изкачим в класирането. А в бъдеще да секласираме и в по-горната дивизия.“ – бяха думите на Рускаов, след подписването.

„Изключително сме доволни от това, че успяхме да подпишем дългосрочни договори с двама перспективни играча. Васко Божинов е опитен играч, който освен че умее да играе на двата фланга, е играч, който се справя и в двете фази на играта еднакво добре. Мартин Русков пък е млад играч, единственият, който през есеннния полусезон игра като несменяем титуляр във всеки един мач на Беласица. Неговото бъдеще изглежда много обещаващо и това, че сключи първия си професионален договор с нас, ни прави много щастливи.“ – каза за клубния сайт Герасим Заков.