700 таекуондисти от 12 страни се пускат на Bulgaria Open в Пловдив

Близо 700 състезатели от 12 държави ще вземат участие в тазгодишното издание на международния турнир Bulgaria Open по Таекуон- До ITF в събота и неделя ( 11 и 12 ноември) в пловдивската зала „ Колодрума“ .

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2023/04/palms-bet-10-leva-sporten-bonus.mp4"][/video]

Надпреварата е повече от авторитетна на Стария континент и очаквано интересът е голям от чужди състезатели. В двете дисциплини – форма и спаринг за всички възрастови групи ( деца, юноши, девойки, мъже и жени ) ще бъде събитието, в което ще участват и наши таекуондисти от цяла България.
Шефът на Европейската федерация по Таекуон-До ITF Гранд Мастер Майкъл Пруит ще присъства лично в залата, заедно с част от официалните лица на централата. Турнирът ще бъде открит в съботния следобед от новоизбрания кмет на Пловдив Костадин Димитров, който е вице президент на българската федерация. Редом до него ще бъдат Мастер Марио Богданов – президент на БФ Таекуон-До и вицепрезидент на Световната федерация ITF, както и генералния ни секретар Мастер Вергилий Ситнилски. От няколко седмици тече организацията за събитието в града под тепетата и от днес пристигат първите делегации и състезатели от чужбина.
„ Готови сме с организацията и смятам, че отново ще бъдем отличен домакин на турнира. Имаме много сериозен екип, който се е доказал във времето и очакваме всички, които ще вземат участие. Очертава се много силна конкуренция във възрастовите групи. Пристигат националните състезатели на много страни и ще бъде доста интересно. Естествено, нашите таекуондисти също са фаворити, но ще видим как ще се развият нещата в събота и неделя. Нека, който харесва нашия спорт да заповяда в зала „ Колодрума“, сподели Любина Лесова- главен организатор от АСТК „Тракия“.
Входът за публика и в двата дни на Bulgaria Open 2023 в Пловдив ще бъде свободен !