145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017 в Банско

145 бегачи застават на старта на "Пирин Ултра 2017" на 22 септември, съобщиха от община Банско. През 2016 г. ултрамаратонът спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане, припомнят организаторите. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните планински състезания в България. Пирин отново ще постави високи препятствия пред всички желаещи да покорят неговите пътеки, низини и върхове. 

Тазгодишното издание ще се проведе от 21 до 24 септември и участие ще вземат 145 състезателя от България, Румъния, Чехия, Италия, Унгария, Ирландия, Гърция и Турция. Трасетата отново ще бъдат две: Трасе А - 150км, и Трасе Б - 70 км, като промяна в маршрутите няма. Стартът на ултрамаратона "Пирин Ултра 2017", организиран от XCoSports България, ще бъде даден на 22 септември в 6:00 часа сутринта в Банско. От центъра на планинското градче състезателите ще се отправят към върховете и долините на Пирин. Екипи на осем подкрепителни пункта /х. "Демяница", х. "Пирин", х."Беговица", х. "Синаница", х. "Загаза", с. Сенекос, х. "Яворов", х. "Вихрен"/ ще подпомагат бегачите в битката с трасето и безмилостния терен. 

Старт-финалът на състезанието и тази година ще бъде на централния площад в град Банско, където на голям екран ще може да се следи движението на участниците чрез GPS-система за проследяване. Онлайн движението на бегачите ще може да се следи и на официалния сайт на състезанието: http://www.pirinultra.com/live-novini. Максималното време, отредено за преминаване на Трасе Б /70км/ е 30 часа, а за Трасе А /150 км/ - 50 часа. Награждаването на победителите на двете трасета ще се проведе съответно на 23 септември /събота/ от 14:00 часа и 24 септември /неделя/, също от 14:00 часа. 

"Пирин Ултра 2017" се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и и под патронажа на Национален парк "Пирин", чиято 55-годишнина се отбелязва през 2017 г. Партньори на тазгодишното издание различни компании и фирми, а за сигурността на участниците ще се погрижи Пистова спасителна служба. Състезанието се провежда със съдействието на община Банско и дирекцията на Национален парк "Пирин".